MKK-2.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


H Ö S T P R O G R A M

2 0 0 9

 

 

 

 

 

 

 

Efter våren – sommaren – kommer en höst!

Under våren 2009 har många medlemmar deltagit i många underhållande och lärande aktiviteter. Ett antal medlemmar hade turen att få biljetter till JESUS CHRIST SUPERSTAR och några deltog i BOKAFTONEN med Eva Lassen, bokpratare med fyrtioåtta års erfarenhet från böckernas värld.

 

Den mest efterlängtade aktiviteten under våren var kanske ÅRSMÖTET med den efterföljande utlämningen av hög- och lågvinster. Årets vinnare fick i år totalt vinster till ett värde 196 972 kr. Kanske är det din tur vid nästa dragning.

 

EN DAG I KÖPENHAMN med guidad vandring på Operan med frukost på det LILLE APOTEK och besök på galleri EDITION COPENHAGEN med sitt unika stentryckeri var lika uppskattat som vid tidigare besök. En aktivitet som vi kanske måste få med i kommande vårprogram eftersom det fortfarande finns en kölista med förväntansfulla medlemmar. Konstrundan till MITTSKÅNE lockade många medlemmar som under dagen fick stifta bekantskap med ett antal nya konstnärer i denna del av Skåne. Besöket hos Katarina och Ronny Hård var en lärande och underhållande våravslutning. De som var med fick lära allt om tekniken GICLÈE , ”såå nu ved doom va de é”. Kvällen avslutades med ost och vin i värdparets underbara trådgård till Boliviansk folkmusik.

 

När du håller detta program i din hand står sommaren för dörren, den tid på året då du som medlem inte erbjuds några aktiviteter. Du får själv planera och genomföra dina sommaräventyr tillsammans med familj, vänner, nära och kära. Men glöm inte att det kommer en höst med många spännande och intressanta aktiviteter. Som vanligt är det först till kvarn som gäller för många aktiviteter. Läs därför programmet direkt, planera din höst och anmäl dig till de aktiviteter som du tycker verkar intressanta.  Även om hösten i nuet känns fjärran är min rekommendation, säkra din plats genom att anmäla dig direkt.

 

Malmö Kommunanställdas Konstförening är den i särklass största personalklubben - alla kategorier - som rekryterar medlemmar från Malmö stads förvaltningar, kommunala bolag och Region Skåne med arbetsplasten inom Malmö stad.

 

Man skall vara medlem i Malmö Kommunanställdas Konstförening för där erbjuds man under trevliga former i social samvaro entré till konstens och kulturens värld. Du deltar med ditt medlemsnummer i föreningens konstlotterier. Medlemsantalet fortsätter att öka, men vi kan bli fler. Om du hjälper till att värva tre nya medlemmar får du som tack för hjälpen en liten gåva. Prata med arbetskollegorna, vissa programmet och unna även dem ett medlemskap i Malmö Kommunanställdas Konstförening. Medlemsavgiften är 240: - per år och man blir medlem genom att sätta in pengarna på föreningens postgiro 63 42 27-3.

 

Jag vill tacka alla ert deltagande i vårens aktiviteter och kollegorna i styrelsen för ett bra genomfört program och hoppas på ett återseende i höst.

 

Kent Danielsson

Ordförande MKK

5 september  -  turning torso och miva gallery

Vi träffas på MIVA Gallery kl 15.30 för lite mingel samtidigt som vi tittar på galleriets aktuella utställning och lyssnar på galleristens information om galleriet och konstnärerna. Efter ca en timme tar vi den korta promenaden till Turning Torso. Där vi möts av Torsons omskrivna Jan Andersson som guidar oss upp till 54:e våningen där han håller ett föredrag och visar en film under cirka 1½ timme. Samtidigt får vi möjligheten att njuta av utsikten över Skåne och Öresund från denna höjd.

 

Plats: MIVA Gallery, Turning Torso Gallery, Västra Varvsgatan 44 Malmö

Tid: 2009-09-05, samling kl 15.30

Kostnad: 280: -/person (icke medlem betalar 305: -)

Anmälan: OBS senast 2009-07-08 pga. Turning Torsos bokningskrav till kent.danielsson@bolina.hsb.se, tfn 070-713 16 85

Övrigt: på grund av begränsat antal, 30 deltagare, gäller principen ”först till kvarn”. Efter bekräftelse om deltagande skall din betalning vara oss tillhanda senast 2009-08-31. Vid anmälan lämna medlemsnummer, namn och telefonnummer.

 

 

26-27 september  -  samlingsutställning malmö rådhushall

Traditionsenligt har föreningen sin samlingsutställning på Rådhushallen i Malmö, under Galleri Natta, med ett 25 tal skånska konstnärer som visar målningar i olika tekniker, silversmide, glas, keramik, relief i ädelstål mm. Samlingsutställningen är en av de största och återkommande samlingsutställningarna i Skåne och har alltid varit mycket uppskattad och välbesökt av föreningens medlemmar och offentlig publik. 

 

Utställande konstnärer

 

Anna-Karin Albihn

Monica Andoff

Emilia Bjuvrell

Christina Campbell

Renata Grefstad

Margit Gustafsson

Charlotte Hedberg

Hans Holmström

 

Alexius Huber

Ullastina Larsson

Tommy B Nilsson

Bie Norling

Håkan Nyberg

Gunnel Olsson

Britt-Inger Persson

Leif Persson

 

Anna-Stina Purk

Alexandra Tichà

Pelle Wadströmer

Elisabeth Wejsflog

Maimo Widesjö

Silvia Wieser

Jukka Vänttinen

Jon Åkerlund

Emil Östlund

 

Plats: Malmö Rådhushall, ingång Kyrkogatan 2

Kostnad: Fri entré

Anmälan: Ingen anmälan

Övrigt: Öppettider: lördag 090926 kl. 12.00–24.00, söndag 27 september

kl. 11.00–16.00. Vernissage med konstnärer närvarande sker lördag 26 september kl. 13.00–16.00. Som medlem kan du under utställningsdagarna, via konstföreningen, köpa utställd konst till förmånliga priser och köpa lotter i vårt konstlotteri med förstklassiga vinster.

 

Det är ”Gallerinatta” i Malmö med många öppna gallerier!

 

3 - 4 oktober  -  glasriket i småland med hyttsill

 

Vi gör en bussresa under två dagar till glasriket i Småland. Färden går via Växjö och vi inleder besöket i Glasriket med att bekanta oss med glaskonsten i Domkyrkan. Vi åker vidare till Målerås, där vi besöker Sveriges största luffarmuséum. Här ligger också Målerås Glasbruk, som är Sveriges största privatägda glasbruk. Ägaren Mats Jonasson är glaskonstnär och gravör, och han har knutit flera unga formgivare till bruket. När glasblåsarna gått hem på kvällen dukas Hyttsillen upp. Det är inte bara sill och potatis, utan också knaperfräst isterband, äkta småländsk ostkaka och andra läckerheter - allt varvat med underhållning och överraskningar. Kanske någon får prova på att själv blåsa glas!

Vi övernattar på Vidingegård Pensionat som ligger i ett idylliskt och vackert naturområde ute i skogen i närheten av Älghult. Efter en stärkande frukost på söndagen går färden tillbaka till Målerås, där vi besöker Målerås Läder. Här finns möjlighet att fynda lädervaror till fabrikspriser. Nästa anhalt är Kosta Outlet. Här finns inte bara Kosta Boda-butiken, utan också ett flertal andra outlet-butiker med olika inriktningar. Utmed den väg bussen sedan kör söderut finns ytterligare flera glasbruk, som vi i mån av tid och intresse kan göra kortare stopp vid.

Plats: Avresa/återkomst: parkeringsplatsen bakom Malmö Opera

Tid: Avresa 2009-10-03 kl 08.30, återkomst 2009-10-04 kl. 19.30

Kostnad: 1550: -/person (icke medlem betalar 1650: -).

I resan ingår: resa i modern turistbuss, förekommande entréer och guidning, lunch lördag och söndag, hyttsill med underhållning, övernattning i dubbelrum med frukost, kaffe med tilltugg lördag fm. och em., samt söndag em.

Anmälan: senast 2009-07-24 till kaynilsson@yahoo.se, tfn 046-25 59 23 eller kenzye@gmail.com, tfn 046-25 42 61

Övrigt: Vid anmälan lämnar du namn, telefonnummer och medlemsnummer. Önskemål om specialkost meddelar du i samband med din anmälan. På grund av att deltagarantalet är begränsat till 30 personer gäller regeln först till kvarn! Efter bekräftelse om deltagande ska din betalning vara oss tillhanda senast den

2009-09-01.

 

21 oktober  -  ateljébesök hos konstnären bertil petersson

 

Konstnären Bertil Petersson, målare och grafiker, hälsar oss välkomna till hans hem och ateljé på Solbacken, Marieholmsvägen 19, i Malmö onsdagen den 21 oktober klockan 18.30. Byggnaden är i sig själv ett stycke malmöitisk konsthistoria. Den byggdes på 50-talet åt den välkände skulptören Thure Thörn och arkitekt var Thorsten Roos, som bl.a. också som arkitekt skapat kvarteret Kronprinsen, S:t Andreas kyrka och det tidigare så kallade NK-huset, idag Hansa.

Bertil kommer att berätta om och ge oss ett perspektiv över hans konstnärskap med utgångspunkt från verk i hans ateljé, men antagligen också från den stora bok om honom, som man just nu färdigställer med de sista texterna och bilderna. Boken planeras vara klar för utgivning i höst. Vi avslutar besöket med ett samkväm – ett glas vin och något lätt och gott att äta till.

 

Plats: Marieholmsvägen 19, Malmö

Tid: 2009-10-21, kl. 18.30

Kostnad: 75: -/person (icke medlem betalar 100: -)

Anmälan: senast 2009-10-05 till boerge.jonsson@telia.com , tfn 070-605 75 47

Övrigt: Avgiften skall vara inbetald till föreningens plusgiro 63 42 27 – 3 senast

två (2) veckor efter erhållen bekräftelse om deltagande. Begränsat antal deltagare är 20 pga. praktiska skäl.

 

7 november  -  den hirschsprungske samling och arken

 

Vi kör via Öresundsbron direkt till Henrich Hirschsprungs generösa gåva till det danska folket som kunde tas i anspråk 1911 som museum. Det är ett till formatet högst behändigt museum och inkarnationen av det danskaste danska.  Här kan vi se Sören Kröyers romantiska anslag, Mickael Anckers mer vardagsnära och Anna Anckers intimt stämda interiörer och bilder, Vilhelm Hammershöis ytterligt sparsmakade och balanserade bilder och L A Rings oblygt lantliga vardagsrealism. Må de få all den uppskattning de förtjänar.

 

Nästa mål, Restaurang Krabben som huserar i klubbhuset i Vallensbaeks hamn. Här äter vi en välförtjänt dansk ”frukostbuffé” njuter av maten och utsikten över hamnen. Kanske blir det tid för en liten hamnpromenad. Med nya krafter åker vi vidare till Arken. En skapelse av en rekordung arkitekt som slog alla med häpnad. Många anser att byggnaden ibland får innehållet att blekna. Men nu visas Utopia: Qiu Anxiong en utställning som kryper under skinnet och försöker skildra hur tokigt det kan gå när människan försöker att realisera sina drömmar om en bättre värld. Med guidens kunnande lotsas vi runt i huset och får se såväl den permanenta utställningen som pågående gästutställning. Vi tar nu åter plats i bussen stärkta av dagens upplevelser och kör mot Malmö, kanske med ett stopp för lite privata inköp.

 

Plats: Malmö Opera (Thells buss)

Tid: 2009-11-07, avresa kl 10.00, återkomst cirka kl. 19.00

Kostnad: 825: -/person (icke medlem betalar 875: -) resa i modern turistbuss inkl. broavgifter och skatter, guidad visning, dansk ”frukostbuffé” exkl. måltidsdryck inkl. kaffe

Anmälan: senast 2009-10-05 till kent.danielsson@bolina.hsb.se, tfn 070-713 16 85

Övrigt: på grund av begränsat antal, 28 deltagare, gäller principen ”först till kvarn”. Efter bekräftelse om deltagande skall din betalning vara oss tillhanda senast 2009-11-02. Önskemål om specialkost meddelar du i samband med din anmälan. Vid anmälan lämna medlemsnummer, namn och telefonnummer.

 

 

 

Läs sist i programmet om särskilda villkor för aktiviteter!

 

 
 

 

 

 

 

 

 

ö v r i g  m e d l e m s i n f o r m a t i o n

 

Vi vill bli fler… därför har vi bestämt att du som värvar tre medlemmar under året 2010 får en överraskning värd ca 250 kronor. Du som värvar måste skicka in namnen på dina värvningar till: Malmö kommunanställdas Konstförening, 205 80 Malmö eller via e-post till: aino.lindell@malmo.se

När tre personer betalt in sina avgifter kontaktar vi dig! Du som värvat tre medlemmar under 2009 är välkommen att hämta din belöning i samband med vinstutlämningen vid kommande årsmöte.

 

Var med och påverka… vilken typ av aktiviteter vill ni se i kommande program? Kom med idéer och förslag. Välkommen med kommentarer till mkk@malmo.se

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


o  r  g  a  n  i  s  a  t  i  o  n

 

Malmö Kommunanställdas Konstförening

Adress: Malmö Kommunanställdas Konstförening 205 80 Malmö

Hemsida: www.mkkonst.se
E-postadress:
mkk@malmo.se

Medlemsavgift: 240: -/person och år

Plusgiro: 63 42 27-3


Medlemsförmåner: delta i kvartalslotteri och det stora årliga konstlotteriet (varje år lottas konst ut till ett värde
av cirka 190 000:- !), delta i anordnade aktiviteter till subventionerat pris, rabatterat pris på konst samt inramning, (SVART & WITT AB 15 % på inramning mot uppvisande av medlemskort, Lime Grafik & Edition AB lämnar rabatt efter överenskommelse, ring för besked 040-18 89 08, GALLERI RÖNNQUIST & RÖNNQUIST lämnar 10 % vid inköp av konst. MKK ämnar framöver att upphandla fler rabatter), få en egen mkkonst.se-mailadress samt inte minst möjlighet att träffa ”likasinnade” konstintresserade!


Ordförande: Kent Danielsson,
tfn 070-713 16 85

Vice ordförande: Aino Lindell, tfn 0709-342 045

Kassör: Börje Jönsson, tfn 070-605 75 47

Sekreterare: Kenzy Eriksson, tfn 046-25 42 61

Ledamöter: Fredrik Fredriksson, Elisabeth Åhlin, Ingrid Ahlqvist, Birgitta Wanglén,

                     Kay Nilsson, Elizabeth Löwdahl, Thomas Hansson

Revisorer: Lennart Håkansson, Anette Holmberg

Revisorsuppleanter: Stig Nilsson, Gunilla Nilsson

Valberedning: Ingrid Pålsson, Elisabeth Gran, Gunilla Nilsson, Stig Nilsson

 
 


Malmö Kommunanställdas Konstförening är medlem i   

 

Malmö Kommunanställdas Konstförening har nu en hemsida!

 

www.mkkonst.se

Särskilda villkor för aktiviteter

Anmälan

För att anmäla sig till en aktivitet skall medlemsavgiften för verksamhetsåret vara betald. Närstående kan anmälas till aktivitet som medföljande. För närstående tillkommer alltid ett administrationstillägg på aktivitetens pris med 50 – 75 SEK.

 

Försäkring

Föreningen har ingen försäkring som täcker kostnader för deltagare i händelse av stöld, sjukdom, olycksfall eller kostnader vid avbokning. Deltagare bör därför ha eget försäkringsskydd via egen hem- och/eller fritidsförsäkring. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vilket skydd du har.

 

Vid resor utanför Sverige ta med europeiska försäkringskortet, pass och/eller annan godkänd EU-legitimation.

 

Betalning

För aktiviteter understigande 1 000 SEK per person betalas ingen anmälningsavgift. Deltagaravgiften skall vara betald senast 20 dagar före för aktiviteten om inget annat anges i programmet. Vid avbokning senare än tio dagar före aktiviteten återbetalas ingen del av deltagaravgiften. Undantag kan göras om det finns en upprättad kölista till aktiviteten.

 

För aktiviteter överstigande 1 000 SEK per person betalas en anmälningsavgift i samband med anmälan på 300 SEK per person om inget annat anges i programmet.

 

Deltagaravgiften skall vara betald senast 20 dagar före för aktiviteten om inget annat anges i programmet. För bokning till aktivitet senare än sista betalningsdag för aktiviteten skall hela beloppet för aktiviteten betalas omgående i samband med bokningen.

 

Avbeställningskostnader per deltagare

Mer än 20 dagar före aktiviteten                               0 SEK

19 -10 dagar före aktiviteten                                     150 SEK

9 -  5 dagar före aktiviteten                                        50 % av aktivitetens kostnad

4 -  0 dagar före aktiviteten                                        100 % av aktivitetens kostnad    

 

MKK förbehåller sig rätten att ställa in aktivitet vid för få anmälda deltagare. Inställd aktivitet skall meddelas senast en vecka efter sista anmälningsdagen.  

 

Ändring av pris

För kostnadsökningar som beror på ändring av transportkostnader, skatter, tullar, tjänster, växelkurser eller avgifter som ingår i resan och som inte kunnat förutses när programmet trycktes har föreningen rätt att sänka eller höja angivet pris i programmet med motsvarande belopp. Höjning av priset får endast motsvara faktisk höjning och skall på begäran kunna styrkas.

 

 

Vårprogram 2009 publiceras med förbehåll för feltryck och kursändringar +/-.